hu  en  ge  ru
 

Amit a Hévízi-tóról tudni érdemes

A Hévízi-tó története mintegy 22 ezer évvel ezelőtt kezdődött. A 4,4 ha kiterjedésű tó Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizű tava. A Hévízi-tó 2003 januárjában felkerült a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság ajánlási listájára.

Gyógyvize a tiászkori dolomitrétegből tör a felszínre, vize állandóan mozgásban van. A források egy 18 m átmérőjű forrásbarlangban törnek a felszínre. A forrásnál a víz mélysége 38 méter.
 
Hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. Ez a kevert meleg víz táplálja a tavat. Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C -t is Ősszel és télen a hőmérséklet alacsonyabb, mintegy 24-26 °C körül mozog.
 
A gyógytó vize kálcium, magnézium tartalmú, hidrogén karbonátos, kénes, enyhe radon emanáció tartalmú gyógyvíz. Biológiai aktivitása a szerves vegyületek jelenléte következtében jelentős. Ez utóbbi adja unikális jellegét.
 
A tó vizének gyógyító hatását a betegek fürdés közben szinte észrevétlenül élvezik.
 
A tóban való fürdés és az itt alkalmazott kezelések a következő esetekben javasoltak:

Minden kúra előtt célszerű kikérni az orvos javaslatát és szakvéleményét.

Hévíz és környéke az idelátogató vendégek számára nemcsak gyógykezeléseket, hanem a szabadidő kellemes eltöltéséhez kínál különböző programokat.

Copyright © 2019 Három a Kislány Vendégház II. All Rights Reserved
Készítette a BalatonWeb